Cheat day: wel of niet verstandig?

Cheat day: wel of niet verstandig?

Cheat day: wel of niet verstandig?

Stel, je hebt besloten om in 2019 serieus te gaan sporten of aan je lichaam te werken. Dan is het tijd om nu daadwerkelijk in actie te komen! Je begint aan een dieet met een flink calorieën te kort. Maar hoe moet dat nu na 3 weken wanneer je plotseling zin hebt in een chocolade reep, een stuk taart of een zak chips? Onze tip: las een cheat day in!

Een cheat day inlassen als pauze van je dieet of fitlife is ontzettend populair. Zes van de zeven dagen sport je en eet je gezond, zodat je die ene dag helemaal los kan gaan tijdens je cheat day. Is het inlassen van een cheat day nu wel echt zo verstandig? Tijdens deze dag zet je alle regels opzij, voor één dag mag je eten waar je op dat moment zin in hebt.

Nu klinkt zo’n dag best wel slecht.. Toch? De hele week ben je goed bezig met voeding en sporten en dan eet je het er voor je gevoel in één dag weer aan! Gelukkig hoeft zo’n dag niet slecht te zijn. Wanneer je constant minder calorieën gaat eten dan je lichaam verbruikt, komt je lichaam in een katabole fase: je lichaam gaat weefsel verbranden om aan energie te komen. Dit effect heb je nodig om af te vallen. Het nadeel hiervan is dat niet alleen vet verbrand wordt, maar ook je spierweefsel wordt deels afgebroken.

Hoe langer je in de katabole fase zit, hoe sterker je lichaam weefsel gaat afbreken. Een cheat day kan er met een flinke hoop nieuwe energie voor zorgen dat dat proces tijdelijk gereset wordt. De afbraak van spierweefsel wordt op deze manier stil gezet. Een ander voordeel van een cheat day is dat je met al die koolhydraten je energie voorraad (glycogeen) weer even aanvult. Maak het alleen niet te gek! Zorg er voor dat je niet te veel ‘cheat days’ toestaat en las ze niet te vaak in.

Een cheat day is dus niet per se niet verstandig, maar je hoeft er ook niet per se een te houden. Je zou er ook voor kunnen kiezen om in plaats van een cheat day een cheat meal te nemen.

Wist je dat wij bij Size Zero ook voedingsadviezen geven? Neem voor meer interesse contact met ons op via info@sizezero.nl.

Tamara Elbaz is voormalig model en daardoor van alle afslank mogelijkheden op de hoogte. “Heel eerlijk: ik was altijd enorm sceptisch over afslankapparatuur.” In 2008 startte Tamara een PR-bureau die uitgelicht werd op RTL5 in 2009. Door de enorme zichtbaarheid kwam Tamara in aanmerking met een fabriek die afslankapparatuur op het gebied van elektro stimulatie produceerde. “Na twee behandelingen was ik twee confectiematen kleiner. Doordat ik zo enthousiast was, heb ik mezelf naar voren geschoven als verdeler van de apparatuur.” De rest is geschiedenis. Ondertussen heeft Tamara meer dan 45 vestigingen en is zij bezig Size Zero ook in het buitenland op te zetten. “Naast Size Zero ben ik ter ondersteuning ook gestart met Diet Couture, een natuurlijke productlijn met supplementen om het afvalproces te ondersteunen.” Op gewicht blijven is voor Tamara zeker belangrijk, maar voor haar staat voorop dat dit zo gezond mogelijk moet kunnen. Alleen dan kan zij achter het concept van Size Zero staan.

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout